Alku
No niin. Nyt se on pystyssä. Pitkään suunniteltu ruokablogi, josta tuleekin myös remppablogi. Ainakin kymmenen vuotta olen halunnut alkaa kirjoittaa sähköiseen muistiin hyviä ja miksei myös niitä vähemmän onnistuneita reseptejä ja laittaa jakoon vinkkejä hyvistä ravintoloista. Talvella päätin, että tänä kesänä blogi laitetaan vihdoin pystyyn. Ajatuksena on lähinnä pitää ruokaintoilijan päiväkirjaa ja luoda itselle arkisto reseptejä arkea ja miksei juhlaakin varten. Jos täältä joku muukin saa vinkkejä tai inspiraatiota kokkaamiseen, niin mahtavaa tietysti sekin. Laitan yleensä aika perusruokaa, joten fine dining -reseptejä ei ole luvassa. Meillä syödään paljon etnistä ruokaa, pidän mausteisista ja tulisista mauista. Ja ruoista, jotka ovat täynnä makua. Kuten esimerkiksi risotot. Aah, rakkaudella tehty risotto on ehkä parasta, mitä tiedän. Siitä blogin nimikin. Suolainen ruoka on siis se oma juttu, etenkin alkuruoat. Leivon aniharvoin (en edes osaa noudattaa reseptejä piiruntarkkaan, vaan sävellän oman maun mukaan, mitä ei kai leipoessa oikein suositella...). Mutta ruoka on AINA mielessä! Rakastan selata ruokalehtiä ja -kirjoja ja suunnitella, mitä seuraavaksi syödään. Kun vain olisi aikaa, jota viettää siellä keittiössä.
Tästä pääsenkin siihen remontti-asiaan. Vastoin kaikkia odotuksia mentiin ja ostettiin mieheni kanssa rivitaloasunto, joka tarvitsee täyden remontin. Kaikki aikaisemmat omat kodit ovat olleet kerrostaloasuntoja, ja viimeiset vielä uudistuotantoa. Nyt meillä on avaimet 1960 valmistuneeseen kotiin, jossa pitää uusia aika lailla kaikki. Ja meidän molempien remonttikokemus on melkeinpä nolla. Mutta talo on ihana, ja haluan, että remontista jää meille jonkilainen muisto. Kirjoitan tänne päiväkirjaa siitäkin, jos vain aikaa ja energiaa riittää. Luvassa on varmasti niin materiaalivalintojen, pohjaratkaisun ja sisustuksen pähkäilyä kuin myös hetkittäisiä hermoromahduksia. Jos kaikki menee suurin piirtein suunnitellusti, kesän lopussa blogin remonttiosa hiljenee ja kokkailen valmiissa kodissa. Katsotaan :)
Mutta niin. Tervetuloa! Olispa ihanaa, jos joku jättäisi tänne joskus kommentin tai vielä parempaa, vinkkejä hyvistä resepteistä! Laitetaan hyvä ruoka ja sisustusvinkit kiertoon.
p.s. Pahoittelut jo etukäteen huonolaatuisista kuvista. Ne on otettu kännykällä ja varmasti useimmiten huonossa valossa, uhmaikäinen taapero nilkassa roikkuen. :)
Kommentit
Lähetä kommentti