Aperol Spritziä ja pizzahyrrää
Monen vuoden takaiselta Italian reissulta jäi kaipuu Veronaan ja addiktio ihanaan aperitiiviin. Kylmä, makean kirpeä Aperol Spritz toimii aina, mutta kuuluu erityisesti meidän kesiin. Sen kanssa on kiva tarjota jotain pientä suolaista. Jussina tein sen seuraksi superhelppoja pizzahyrriä, joihin sain idean luottoblogista Matplatsen.
Aperol Spritz
Aperol Spritz
- 1/4 osa Aperolia
- 1/4 osa tonic-vettä (tai kivennäisvettä)
- 2/4 kuohuviiniä
- jäitä, appelsiinin tai sitruunan viipaleita
Täytä viinilasi puolilleen jäitä. Kaada lasiin Aperol, tonic ja täytä kuohuviinillä. Tarkista maku ja nauti heti!
"Pizzasnurror"
- lehtitaikinaa
- tomaattipyreetä
- punasipulia
- kinkkua (tai tonnikalaa)
- emmental-mozzarellaraastetta
- tuoretta oreganoa
Sulata lehtitaikina ja leikkaa sillä aikaa sipuli ja kinkku pieneksi silpuksi. Kauli taikina ohuen ohueksi levyksi, levitä päälle tomaattipyree, sipuli, kinkku, juustoraaste ja oregano. Rullaa kuin kääretorttu ja leikkaa parin sentin viipaleiksi. Paista kuumassa uunissa (220 C) hyrriin kaunis väri. Tarjoa hieman jäähtyneinä. Helppoa kuin heinänteko! Näistä hyrristä voisi olla myös lastenkemuihin, maistuivat nimittäin myös jussin pienemmille vieraille.
Kommentit
Lähetä kommentti