Aperol Spritziä ja pizzahyrrää

Monen vuoden takaiselta Italian reissulta jäi kaipuu Veronaan ja addiktio ihanaan aperitiiviin. Kylmä, makean kirpeä Aperol Spritz toimii aina, mutta kuuluu erityisesti meidän kesiin. Sen kanssa on kiva tarjota jotain pientä suolaista. Jussina tein sen seuraksi superhelppoja pizzahyrriä, joihin sain idean luottoblogista Matplatsen.

Aperol Spritz

  • 1/4 osa Aperolia
  • 1/4 osa tonic-vettä (tai kivennäisvettä)
  • 2/4 kuohuviiniä
  • jäitä, appelsiinin tai sitruunan viipaleita

Täytä viinilasi puolilleen jäitä. Kaada lasiin Aperol, tonic ja täytä kuohuviinillä. Tarkista maku ja nauti heti!


"Pizzasnurror"
  • lehtitaikinaa
  • tomaattipyreetä
  • punasipulia
  • kinkkua (tai tonnikalaa)
  • emmental-mozzarellaraastetta
  • tuoretta oreganoa


Sulata lehtitaikina ja leikkaa sillä aikaa sipuli ja kinkku pieneksi silpuksi. Kauli taikina ohuen ohueksi levyksi, levitä päälle tomaattipyree, sipuli, kinkku, juustoraaste ja oregano. Rullaa kuin kääretorttu ja leikkaa parin sentin viipaleiksi. Paista kuumassa uunissa (220 C) hyrriin kaunis väri. Tarjoa hieman jäähtyneinä. Helppoa kuin heinänteko! Näistä hyrristä voisi olla myös lastenkemuihin, maistuivat nimittäin myös jussin pienemmille vieraille. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vihdoin kotona!

Pintaa pintaa

Työmaakuulumiset ja muuttopaineita