Kana-kasviswok

Erilaiset wokit ovat loistava keino hyödyntää jääkaapin perällä lojuvat jämäkasvikset. Wokin valmistaa alle puolessa tunnissa, tässä on mielestäni ruoka sarjassamme arjen pelastajat. Kyseessä ei kuitenkaan ole mikään kolmen raaka-aineen keitos, joten jonkin verran täytyy tarpeita kaapeista kerätä. Itse tykkään maustaa wokin reippaalla kädellä aasialaisittain. Tällaista wokkia meillä syötiin viimeksi.

Kana-kasviswok


  • kypsää kananfileetä (tai esim. katkarapuja)
  • sipulia
  • paprikaa
  • kesäkurpitsaa 
  • herkkusieniä
  • vihreitä papuja (myös esim. parsakaali, bok choy ja bambu toimivat)
  • chiliä
  • valkosipulia
  • tuoretta inkivääriä
  • (sitruunaruohoa)
  • reilusti rypsiöljyä, tippa seesamiöljyä
  • keitettyjä nuudeleita
  • soijakastiketta
  • sweet chili -kastiketta
  • suolaa, mustapippuria
  • (hoisin- tai teriyaki-kastiketta)
Koristeluun: limettiä, chiliä, tuoretta korianteria jne.

Pilko kypsä kana ja kasvikset, hienonna chili, valkosipuli ja inkivääri. Keitä nuudelit ja pavut. Kuumenna wok-pannussa reilusti öljyä ja lisää kasvikset kun pannu on lämmennyt oikein kuumaksi (wokki kuuluu kypsentää sihisten ja sähisten kuumassa pannussa ja nopeasti!). Paistele hetki, lisää sitten kana (tai muu proteiini), chili, inkivääri ja valkosipuli. Kun kasvikset ovat kypsyneet mutta vielä suht rapsakoita, lisää nuudelit ja paista niihin vähän väriä. Mausta vielä suolalla, pippurilla, soijalla ja chilikastikkeella. Maistele, että makua on varmasti tarpeeksi. Kippaa tarjolle, koristele ja nauti!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vihdoin kotona!

Pintaa pintaa

Työmaakuulumiset ja muuttopaineita