Mausteinen linssisoppa
Vaikka meillä syödään välillä lihaa ja etenkin kalaa ja äyriäisiä, yritän kokata enemmän ja enemmän kasvispainotteisesti. Kasvisruokien kanssa on vain välillä tuntunut, että ne ovat mauttomia tai eivät pidä nälkää kunnolla. Tämä keitto on kuitenkin täynnä makua ja samalla oikein täyttävä. Innostuin keskitalvella keittelemään linssikeittoa useampaan kertaan ja samalla syntyi tämä resepti, maistelemalla ja testaamalla. Nyt siitä on tullut yksi kasvispäivien arkiruokasuosikki, joka maistuu myös meidän taaperolle. Onneksi hänkin on oppinut syömään mausteisia ruokia! No niin, horinat sikseen ja reseptiä kehiin:
Linssisoppa (4:lle)
Linssisoppa (4:lle)
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 iso sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- reilu pala tuoretta inkivääriä
- kanelia, currya, chilihiutaleita, juustokuminaa, musta- ja valkopippuria
- 2 tlk tomaattimurskaa (Mutti!)
- 2 tlk vettä
- 1 kasvisliemikuutio
- suolaa, sokeria
- 2-3 dl punaisia linssejä
- 1 limetin mehu
- 1-2 tl harissatahnaa
Huuhdo linssit huolellisesti siivilässä kylmällä vedellä. Hienonna sipuli, valkosipuli ja inkivääri. Kuullota sipuleita öljyssä kattilassa muutama minuutti, lisää sitten inkivääri ja mausteet, kuullota hetki. Lisää tomaattimurska, vesi, kasvisliemikuutio, suola ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää joukkoon linssit. Anna keiton porista vähintään 20 minuuttia, kunnes linssit pehmenevät kunnolla. Lisää limetin mehu ja tarkista suola. (Jos pöydässä istuu myös pienempiä, ota tässä vaiheessa keitosta lasten annokset sivuun). Lisää lopuksi harissatahnaa antamaan keittoon kunnon potkua. Koristele esim. tuoreella korianterilla ja nauti!
Kommentit
Lähetä kommentti