BBQ Ribs

Keittää vai ei keittää? No ei tietysti koskaan keitetä! Tästä voi toki olla montaa mieltä, mutta itse olen kyllä vahvasti ripustautunyt konseptiin kuiva-rub - uuni - glaze + grilli. Kestää kaiken kaikkiaan sen kolme päivää mutta vaatii enemmän odottelua kuin varsinaista kokkaamista. Parhaat baby back -ribsit saa ostettua Hakaniemen hallista Reinin lihasta tai Wotkinsilta Kalasatamassa. Osta mahdollisimman pientä, tuoretta kotimaista ribsiä. Seuraavan reseptin olen kehitellyt itse yhdistelemällä reseptiä sieltä ja reseptiä täältä. Moneen kertaan testattu, eikä ole ollut tarvetta kehitellä enempää. Hyviä on, ja aina loppuu kesken. 


BBQ-glaze ribs (4:lle)

  • 2 kg baby back -ribsejä
  • Dijon-sinappia
Rub

  • 2 tl suolaa
  • 2 rkl ruokosokeria
  • 1 rkl paprikajauhetta
  • 1 tl timjamia
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl mustapippuria, ripaus valkopippuria
  • ½ tl kuivattua chiliä tai cayennenpippuria
Poista ribsien takapuolelta eli luiden päältä kalvot pinsettien ja talouspaperin avulla (kisko niin kovaa kuin pystyt!), jos ne vain irtoavat. Voit leikata pitkät kylkirimpsut kahteen osaan, mahtuvat uuniin näin paremmin. Sipaise kunkin kylkirivin päälle dijonia, ja hiero sinappia kaikkialle. Sekoita rubin ainekset hyvin keskenään, ripottele ribsien päälle ja hiero mausteseos vielä kunnolla kiinni pintaan. Anna ribsien maustua kylmässä ainakin muutama tunti, mieluusti yön yli.

Ota ribsit huoneenlämpöön n. 1 h ennen kypsentämistä. Laita uuni lämpiämään 120 asteeseen. Kypsennä ribsejä uunissa vähintään 3-4 h. Ribsit ovat valmiita, kun liha lähtee vetäytymään luiden päistä. Voit valmistaa ribsit tähän vaiheeseen jo syömistä edeltävänä päivänä.

Loppuvalmistus grillissä:
Laita ribsit kuumaan grilliin, grillaa sivellen rimpsuihin bbq-kastiketta useaan otteeseen ja paistele pintoja rapean tahmeaksi n. 5-10 min. Varo, ettei kastike pala liikaa. Nosta ribsit grillistä ja nauti esim. coleslawn ja kylmän oluen kera.
                                                                                                                                                                    

BBQ-kastike ribseille
  • rypsiöljyä
  • 2 isoa kynttä valkosipulia hienonnettuna
  • ½ tl kuivattua chiliä
  • ½ tl juustokuminaa
  • 1,5 dl ketsuppia
  • 1,5 dl Cokista
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl omenaviinietikkaa
  • mustapippuria myllystä
  • (loraus viskiä)
Kuumenna öljy pienehkössä kattilassa ja lisää valkosipuli, chili ja juustokumina. Freesaa sekoitellen puolisen minuuttia ja lisää sitten loput ainekset. Sekoita ja hauduta miedolla lämmöllä n. 10 min (voit myös keitellä kokoon kauemminkin).



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vihdoin kotona!

Pintaa pintaa

Työmaakuulumiset ja muuttopaineita